Spathiphyllum wallisii

Spathiphyllum wallisiiSpathiphyllum wallisii – Crinul păcii

Proveniență:  Costa Rica, Panama, Columbia, Venezuela

Familia: Araceae

Descrierea plantei: Plantă erbacee cu frunze lanceolate, lucioase și de culoare verde închis. Floarea este amplasată pe o tulpină lungă în mijlocul frunzelor. Are culoarea albă și înconjoară un spadice galben. Perioada de înflorire este primăvara și vara.

Utilizare: Plantă perenă, decorativă prin flori pentru interior.

Amplasare și lumină: Loc luminos până la semiumbros. Nu se va ține direct în soare.

Interval de temperaturi: La cald. Preferă o temperatură de aproximativ 18°C. Are nevoie de o umiditate mare a aerului și nu tolerează temperaturi sub 15°C.

Udare: Se va uda îndestulător de primăvara până toamna. Iarna se udă mai puțin. Poate sta în apă multă dar nu va suporta lipsa acesteia.

Îngrășământ: Se va aplica îngrășământ slab concentrat din două în două săptămâni din martie până în august. În restul anului nu e nevoie deoarece ise pot ofili frunzele si florile se pot scutura prematur.

Recomandări speciale: pulverizați frecvent planta pentru a menține un grad ridicat de umiditate. Lujerii ofiliți pot fi tăiați în orice moment al anului, pentru a face loc noilor flori. Se va replanta anual primăvara.

Alte specii: Există multe soiuri diferențiate prin dimensiunile plantei și florilor. Alături de S. wallisii, S. Floribundum sunt recomandate.

Boli și dăunători: Păduchi de frunză, păianjeni roșii, molii, putregai cenușiu.

Înmulțire: Prin separarea plantei primăvara.

Lasă un comentariu