Peperomia caperata

Peperomia caperataPeperomia caperata – Peperomia roșie

Proveniență:  Brazilia

Familia: Piperaceae

Descrierea plantei: Plantă erbacee perenă, rezistentă, cu o formă compactă. Nu are tulpini aproape deloc, formând mănunchiuri dese de frunze cărnoase, mătăsoase, rotunde sau în formă de inimă, cu codițe cărnoase roșiatice. Uneori produce spice cu flori mici albe-gălbui.

Utilizare: Plantă decorativă prin frunze pentru interior.

Amplasare și lumină: Loc umbrit până la soare filtrat. Nu se va ține în soare direct.

Interval de temperaturi: Cald până la răcoros. Nu tolerează temperaturi sub 15°C.

Udare: Se va uda regulat, lăsându-se pământul să se usuce ușor între două udări. Dacă este udată în exces poate putrezi și muri. Pulverizați mereu frunzele cu apă pentru a menține un grad crescut de umiditate.

Îngrășământ: Se va aplica îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată pe lună de primăvara până toamna. În restul anului nu e nevoie. O cantitate de îngrășământ în exces poate decolora frunzele plantei.

Recomandări speciale: se va replanta anual la începutul primăverii. Tot atunci poate fi tunsă pentru a se stimula îndesirea tufei.

Alte specii: Soiurile variază în funcție de dimensiunile și nuanțele frunzelor de la verde închis („Liliana”) la roșu închis și crem cu margini roz sau albe.

Boli și dăunători: Afide, păduchi, păianjeni, musculițe albe putregai cenușiu.

Înmulțire: Prin butași din vârfuri de tulpini fragede sau din frunze în orice moment al anului. Butașii se vor pune într-o lădiță specială la 21°C.

Lasă un comentariu