CALAMONDINUL ARE FRUCTE!

IMAG1034PLANTEMANIA are in pepiniera calamondin cu inaltimea de 20-30 cm in ghiveci de 2,5L. Pret 49 lei (pana la data de 05.12.2015) Poza este reala.

Comanda la numarul de telefon 0742573160 sau accesand acest lik COMANDA CALAMONDIN

Mandarinul pitic sau Calamondinul reprezinta una dintre cele mai apreciate specii de citrice, fiind considerata o deosebita planta deocorativa. Mandarinul pitic se poate transforma intr-o deosebita planta de apartament deoarece ofera oricarei locuinte un aer exotic si o aroma irezistibila.

Pe langa aspectul interesant, asemanator unui bonsai, florile micului arbust va vor incanta cu aroma proaspata tot timpul anului. Acestea sunt de culoare alba. Frunzele sunt lungi, de aproximativ 8 cm la maturitate, ovale, dure, verzi si lucioase. Iar fructele intregesc spectacolul culorii avand in vedere ca mandarinul pitic infloreste tot timpul anului chiar si atunci cand apar fructele. Mandarinul pitic va incepe sa produca fructe dupa aproximativ 3 ani. Fructele sunt mici si rotunde. Acestea pot fi utilizate in domeniul culinar. Mandarinul pitic iubeste caldura si lumina. Este de preferat ca in lunile foarte calduroase ghiveciul sa fie amplasat fie pe balcon, fie in curte. Temperatura potrivita se incadreaza intre 21º C – 32º C.

Atunci cand temperaturile vor fi mai scazute, calamondinul va intra intr-o perioada de stagnare. Mandarinul pitic se va dezvolta armonios atunci cand razele soarelui il vor incalzi direct, nu prin geam. Asa ca, atunci cand il amplasati in apartament evitati sa il apropiati de fereastra, ci asezati-l intr-o zona luminoasa a locuintei. In ceea ce priveste udatul, mandarinul pitic se va uda la 3-4 zile in anotimpul cald, iar in anotimpul rece cam o data pe saptamana. Nu udati niciodata mandarinul pitic cu apa de la robinet, ci cu apa la temperatura camerei.
Pentru a se dezvolta armonios, mandarinul pitic are nevoie de substante nutrivite. Acestea il vor ajuta sa aiba acel aspect interesant, iar fructele vor fi mult mai mari si mai frumoase

Fiecare cumparator pe langa calamondinul primit va primi si un ghid complet pentru ingrijirea lui.

De Teddy

Lasă un comentariu