Avantajele pe care le aduce un kiwi

In ciuda aspectului sau „paros” care nu este foarte apetisant, fructul de kiwi are nenumarate beneficii pentru sanatatea ta.

Cut-KiwiPrin comparatie cu alte fructe, un fruct de kiwi contine cea mai multa concentratie de Vitamina C. Un singur fruct de kiwi poate asigura pana la 95% din necesarul zilnic al organismului de vitamina C.

Fructul de kiwi este bogat in vitamine, flavonoide si minerale, iar antioxidantii pe care ii contine lupta impotriva procesului de oxidare celulara produs de fumul de tigara, poluare sau metabolism incet.

Ce contine un fruct de kiwi?  Vitamina C; vitamina K; acid folic; flavonoide; potasiu (la fel de mult precum o banana); vitamina E; beta-caroten; luteina; zeaxantina; fibre; Magneziu; Cupru; Fosfor.

Ca si marul, este o adevarata „bomba” de vitamine, minerale si fibre alimentare, ceea ce-i confera calitati terapeutice de netagaduit.

Iata care sunt bolile de care ne poate tine departe fructul de kiwi:

Cancerul de colon

Fructul de kiwi este de mare ajutor in prevenirea cancerului de colon, datorita continutului sau bogat in fibre. Doua fructe de kiwi furnizeaza mai mult de 5 grame de fibre, adica in jur de 15% din doza zilnica recomandata. Acest lucru te va ajuta sa combati o constipatie usoara si sa elimini toxinele din colon, reducand astfel riscul de a dezvolta cancer de colon.

Bolile respiratorii

Studii recente arata ca persoanele care au consumat kiwi in fiecare zi au fost mai putin expuse la boli respiratorii cum ar fi astmul, respiratie suieratoare sau tuse nocturna.

Gripa

Un studiu italian a demonstrat ca in cazul copiilor care au mancat kiwi au aparut mai putine probleme respiratorii, fapt ce se explica prin bogatia fructului in vitamina C.

Bolile cardiovasculare

Datorita fibrelor pe care le contine, fructul de kiwi poate reduce nivelul de colesterol si, in consecinta, riscul de boli cardiovasculare.

Cercetatorii norvegieni au observat ca prin consumul a 2-3 kiwi pe zi timp de o luna se reduce nivelul trigliceridelor, unul dintre factorii de risc asociati bolilor cardiovasculare.

Combate imbatranirea

Pe langa vitamina C, kiwi contine si alti antioxidanti, cum ar fi vitamina E si polifenolii care imbunatatesc elasticitatea pielii si incetinesc procesul de imbatranire. Tot datorita actiunii sale antioxidante, kiwi lupta impotriva actiunii radicalilor liberi, substante care accelereaza imbatranirea pielii.

Atentie!

Fructul de kiwi poate cauza reactii alergice manifestate prin simptome cutanate sau respiratorii, mai ales daca esti deja alergic la polen, susan sau latex. Nu este indicat sa dai kiwi copiilor care nu au implinit un an.

Plantemania vinde planta Kiwi “Jenny” in ghiveci de 2 litrii,  sunt produse prin butasire si aclimatizate local. Inaltimea plantei este intre 50-60 cm. Rezista la temperaturi joase de pana la -24 grade Celsius.  Fac flori si fructe la varsta de 3-5 ani.

Se trimit in orice locatie din tara prin intermediul Postei Romane, in conditii de maxima siguranta. Plata se face in sistem ramburs la ridicarea coletului. Pret 59 lei/buc (+ 15 lei cheltuieli cu ambalarea și livrarea prin Poșta Română).

Fiecare cumparator pe langa planta primita va primi si un ghid complet pentru ingrijirea ei. Pentru comenzi va rugam sa ne contactati telefonic 0742573160 sau accesati acest link : COMANDA KIWI

 

De Teddy

Lasă un comentariu