Stiati ca puteti creste smochini si pe un spalier?

Perioada optimă pentru plantarea smochinilor este fie toamna, fie primăvara devreme. Smochinul creşte sub formă de arbust, dar poate fi condus şi ca un pom cu înălţime de până la 7-8 m. În ceea ce priveşte adaptarea climatică, smochinul are mare capacitate de regenerare. În cazul în care partea aeriană este distrusă de îngheţ tufa se reface uşor din lăstarii ce se formează din rădăcini.

În ţara noastră smochinii s-au adaptat foarte bine şi rezistă la temperaturi de până la -25°C. Deşi are această caracteristică importantă de rezistenţă la îngheţ, smochinul devine totuşi vulnerabil în faţa temperaturilor scăzute atunci când există în toiul iernii oscilaţii de temperatură, între 15-18°C, şi temperaturi scăzute de -20°C. Explicaţia este că smochinul păcălit de vremea caldă intră în vegetaţie şi ulterior nu rezistă îngheţului. Pentru a preveni un astfel de fenomen este recomandat ca cel puţin în primii trei ani smochinul să fie acoperit pe timpul iernii cu paie, coceni sau cu alte materiale izolatoare.

In pepiniera noastra gasiti smochini cu lungimea intre 30cm-40cm la 25 lei, 60-80cm la 29 lei, 80-100cm la 39 lei !!! Comanda aici f3a0a74424706e25c0e3d08241b9ee27

Reclame
De Teddy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s