Abutilon

AbutilonPristolnic (hibrizi)

Proveniență: Brazilia

Familia: Malvaceae

Descrierea plantei: Arbust decorativ prin flori, cu frunze mari, verzi, în formă de inimă, cu pete albe sau galbene. Florile decorative, cu capetele plecate ca niște clopoței, pot fi albe, galbene, portocalii, purpurii, roz, sau roșu închis. Plantă producătoare de nectar. Poate crește la peste 2-3 m înălțime.

Utilizare: Arbust cu flori, pentru interior, seră, solariu sau exterior. Se potrivește foarte bine în camerele mari și în grădinile de iarnă.

Amplasare și lumină: Soare filtrat. Țineți planta în loc luminos, posibil și semiumbros, cald, vara în aer liber, protejat de vânt și ploaie, iarna la aer mai răcoros.

Interval de temperaturi: Cald, mai rece în timpul iernii. Nu tolerează temperaturi sub 5 grade Celsius

Udare: Udați din belșug de primăvara până toamna, mai rar în timpul iernii. Nu lăsați planta fără apă în timpul înfloririi pentru că își va pierde bobocii. În timpul vegetației se ține mereu umedă.

Îngrășământ: Aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată pe săptămână, de primăvara până toamna. În restul anului nu trebuie hrănită.

Recomandări speciale: Planta are nevoie de tutore. În timpul iernii are nevoie de o perioadă de hibernare, când trebuie ținută într-un loc luminos și răcoros, la aproximativ 5-10 grade Celsius. Replantați anual la începutul primăverii. În aceeași perioadă, tăiați lăstarii mai lungi pentru a stimula îndesirea plantei.

Alte specii: A.megapotamicum este un arbust mai mic și mai stufos cu crengi fragile, curgătoare, ideal pentru ghivecele suspendate sau pentru suporturile în formă de cerc. Frunzele sunt în formă de inimă sau de săgeată, adesea cu pete verzi sau galbene. Florile sunt mai mici și au capetele plecate, iar caliciile lor colorate, mari, le fac să semene cu niște felinare.

Boli și dăunători: Afide, păianjeni roșii sau musculițele albe. O schimbare bruscă de temperatură poate provoca îngălbenirea și căderea frunzelor.

Înmulțire: Prin butași din tulpini fragede sau verzi, primăvara.

6 comentarii la “Abutilon

  1. Buna seara
    Fac si eu o comanda: 1. smochin de munte
    – 1 lamai
    – 1 coacaz alb
    – 1 coacaz negru
    – 1 arbore de cafea
    – 1 Calamondinul
    – `1 camelia japonica
    -1 begonia rex
    – – 1 kiwi
    – 1 asparagus
    Va multumesc si astept

  2. Prima pe lista la abutilon, TOATE culorile, in afara de caramiziu si megapotamicum, pe care le am. Abia astept sa incepeti sa le comercializati.

Lasă un comentariu