Ce parere aveti despre o mica livada de kiwi ?

Dorim sa va informam ca in pepiniera Plantemania avem soiul autofertil Kiwi jenny care este produs prin butasire si este aclimatizat local. Rezista la temperaturi de -24 grade Celsius si fac fructe peste 2 ani. Vin in ghiveci de 2 litri iar inaltimea plantei este intre 100-120 cm. Pret 42 lei.

Kiwi este o plantă cu frunze mari, o liană, care are nevoie de sisteme de susținere asemănătoare cu cele de la vița de vie, dar spalierii sunt diferiți. Avem nevoie de spalieri în formă de cruce cu trei sârme, una superioară, așezată cam la doi metri față de sol și două laterale distanțate cam la un metru și jumătate între ele și coborâte față de cea superioară cam cu 20-30 de centimetri. În final se obține un tunel cu vegetație abundentă.

     Lucrările de întreținere sunt foarte simple la cultura de kiwi nefiind nevoie de stropit împotriva dăunătorilor, dar trebuie avută grijă cu irigarea.

Fructele se coc, în cazul Actinidia deliciosa târziu, în a doua jumătate a lunii octombrie, chiar noiembrie.
Fructele de kiwi sunt deosebit de valoroase datorită conținutului în Vitamina C, dar și în alți compuși, alte vitamine din grupul B, vitamina K. De asemenea, contin substanțe care neutralizează radicalii liberi, au foarte multe fibre, uleiuri esențiale în semințe.

In medie, o plantă de kiwi bine îngrijită poate produce 30-60 de kilograme de fructe pe an, iar prețul unui kilogram este, în marile magazine, de circa 4 lei .

Pentru comenzi va rugam sa ne contactati telefonic 0742573160 sau trimiteti un email la comandaplante@gmail.com sau pe acest site 

kiwi1

De Teddy

5 comentarii la “Ce parere aveti despre o mica livada de kiwi ?

  1. Va multumesc din suflet pentru raspuns si ma bucur ca pot sa mult kiwia mea in gradina ,in speranta ca va cotinua sa creasca si sa rodeasca.As dori sa sa mai stiu daca este adevarat ca este Kiwi parte femenina si parte barbateasca..si daca nu am doua kiwi no sa rodeasca?.Eu am cumparato din Bauhaus Germania .
    Va multumesc.

  2. Am o intrebare daca se poate ,am cumparat acest kiwi jenny si lam sadit in solar findca era mic si ma temeam sa nu inghiete .Acum are al doilea an si din cauza calduri sau ingalbenit frunzele de sus .INTREBAREA;Pot sal mut la primacara,afara ,fara sa-i stric radacina si sa nu moara?
    Va multumesc?

Lasă un comentariu