Asparagus densiflorus

Asparagus densiflorusAsparagusul

Proveniență: Sudul Africii

Familia: Asparagaceae

Descrierea plantei: Arbust cu multe crengi și tulpine arcuite, curgătoare, acoperite cu „frunze” verzi, mici (nu sunt frunze adevărate,ci cladofile, frunze transformate în spini).

Utilizare: Plantă rezistentă, decorativă prin frunze, pentru interior, seră sau solariu. Arată decorativ pe coloane cu plante.

Amplasare și lumină: Soare direct până la soare filtrat.În loc luminos, chiar puțin umbros și călduros; vara poate fi lăsată în aer liber.

Interval de temperaturi: Cald, până la rece în timpul iernii. Nu tolerează temperaturi sub 8 grade Celsius. Nu îi priește prea bine încălzirea artificială.

Udare: Udați regulat de primăvara până toamna lăsând pământul să se usuce ușor între două udări. În restul anului mențineți pământul mai uscat.  Tuberculii acestei plante îi permit să tolereze lipsa apei timp de câteva săptămâni.

Îngrășământ: Aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată pe lună, de primăvara până toamna. În restul anului nu trebuie hrănită.

Recomandări speciale:Tulpinile pot fi tunse pentru a da plantei o formă mai compactă. Stropiți cu apă din când în când pentru a îndepărta frunzele ofilite. În timpul iernii are nevoie de o perioadă de hibernare, când trebuie ținută într-un loc luminos și răcoros, la aproximativ 10-15 grade Celsius. Replantați odată la trei ani în timpul primăverii.

Alte specii: Tulpinile soiului Meyers au o poziție mai aproape verticală. Spregeri are tulpuni mai pufoase, arcuite. A. falcatus este o plantă cu formă erectă și cu frunze înguste, în formă de seceră. A. setaceus are ramuri cu frunze asemănătoare ferigii, alcăuite din mici tulpini în formă de ac.

Boli și dăunători: Afide, păianjeni roșii sau putregai cenușiu.

Înmulțire: Prin semințe sau prin divizarea plantei, la începutul primăverii.

Anunțuri

7 comentarii la “Asparagus densiflorus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s