Cătină polenizator ’Pollmix’ – 31 lei

Hippophae-rhamnoides-’Pollmix’Vindem cătină polenizator, mascul, Hippophae rhamnoides ‘Pollmix’,  în ghiveci de 1 litru, la 30-40 cm- Preţ: 31 lei

Disponibilitate: In stoc

Polenizatorul nu rodeste. Un exemplar polenizator polenizează 8-10 productive. Cătina este un arbust foarte ramificat și spinos care ajunge la înălţimea de 2-3 metrii. Plantele bărbăteşti trebuie plantate aproape de plantele female pentru a permite polenizarea încrucişată. Polenizare este realizată de vânt. Planta nu este autofertilă. Florile, dioice, sunt mici și apar înaintea frunzelor; cele mascule, sesile, au 2 sepale și 4 stamine, iar cele femele sunt scurt pediculate și au 2 sepale. Fructele sunt ovoide sau globuloase, lungi de 5-10 mm și late de 4-8 mm, de culoare verde la început și galben-portocalie la completa lor maturitate. Perioada de coacere este la mijlocul lunii septembrie.

Cătina se utilizează deopotrivă în industria alimentară (sub formă de sucuri,siropuri,marmeladă, etc.), în silvicultură, în farmacie dar și ca plantă ornamentală. Fructul de cătină conține de două ori mai multă vitamina C decat măcesul și de 10 ori mai mult decat citricele. În fructele coapte conținutul depășește 400-800 mg la 100 g suc proaspat. Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloza, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc.

Se trimit in orice locatie din tara prin intermediul Postei Romane, in conditii de maxima siguranta. Plata se face in sistem ramburs la ridicarea coletului. Pret 31 lei/buc (+ 14 lei livrarea prin Posta Română).

COMANDA/REZERVA ONLINE acest produs. Sau trimite un e-mail cu datele tale de contact (nume,adresa,mobil) la comandaplante@gmail.com sau suna la tel  0742.57.31.60.

Lasă un comentariu