Scorusul rosu are fructe !

Îmbrăcat, primăvara, în frunze ca smaraldul, iar toamna încărcat cu ciorchini de fructe roşii, scoruşul are puteri vindecătoare miraculoase. Bogate în tanin, zaharuri naturale şi vitamina C, scoarţa, frunzele şi boabele arborelui pot fi folosite cu succes în diferite tratamente naturiste.

 Tuberculoza.  Infuziile preparate din boabe uscate de scoruş sunt indicate bolnavilor de tuberculoză pentru a le calma simptomele. Se beau două căni pe zi.

Inflamatii ganglionare. Într-o sticlă se prepară o tinctură din boabe proaspete de scoruş, peste care se toarnă alcool. Se lasă la macerat timp de zece zile, după care se administrează câte 50 ml de soluţie, diluată în puţină apă. Bolnavii cu infecţii ganglionare trebuie să facă acest lucru de trei ori pe zi, înainte de masă.

Carente vitaminice.
 Ceaiul din boabe de scoruş este indicat copiilor care au nevoie de un supliment alimentar plin de vitamine. Pentru ca tratamentul să fie eficient, licoarea naturistă trebuie băută zilnic, două săptămâni.

Reumatism. 
Pulberea din scoarţa arborelui, din flori, precum şi fructele uscate se fierb zece minute în apă, apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi, pentru a trata durerile reumatismale.

Desi are intre 60 si 80 cm, scorusul rosu din pepiniera Plantemania are deja fructe. Sunt comestibile,suculente si de un rosu aprins. Poate fi comandat la pretul de 25 lei la numarul de telefon 0742.573.160 sau acceand acest site comanda scorus.IMAG0922

De Teddy

Lasă un comentariu