Brugmansia sanguinea

Brugmansia sanguinea – Brugmansia

Proveniență: Columbia, Ecuador, Peru și Chile

Familia: Solanaceae

Descrierea plantei: Arbust asemănător unui copac, cu frunze mari, ovale, cu o textură pufoasă, ca de catifea. Florile tubulare, cu capetele plecate, au un caliciu verde și o corolă galbenă, portocalie sau roșie.

Utilizare: Arbust cu flori, pentru interior, seră, solariu sau exterior în timpul verii.

Amplasare și lumină:Îi place soarele filtrat; nu țineți planta în soare direct.

Interval de temperaturi: Cald, până la rece. Preferă un loc răcoros în timpul iernii. Nu tolerează temperaturi sub 5 grade Celsius

Udare: Udați regulat în timpul sezonului de creștere, permițând solului să se usuce ușor între două udări. Udați foarte puțin în timpul iernii, dacă planta este ținută într-un loc răcoros. Planta nu va înflori dacă o udați prea mult, dar nici nu suportă lipsa totală a apei în perioada de înflorire.

Îngrășământ: Aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată la două săptămâni, de primăvara până toamna. În restul anului nu trebuie hrănită.

Recomandări speciale: Tundeți toamna lăstarii mai lungi. În timpul iernii are nevoie de o perioadă de hibernare, când trebuie ținută într-un loc luminos și răcoros, la aproximativ 5-10 grade Celsius. Primăvara replantați, tundeți lăstarii mai lungi și începeți să udați din nou.

Alte specii: B. x candida, cu flori albe, parfumate, care atârnă; arbustul mai mic B. arborea, cu flori albe, parfumate; B. aurea, cu flori albe sau galbene-aurii, parfumate noaptea, și B. suaveolens, un arbust mai mare cu flori able, parfumate noaptea.

Boli și dăunători: Păduchi lânoși, păduchi țestoși și păianjeni roșii.

Înmulțire: Prin butași din tulpini fragede, primăvara și vara.

11 comentarii la “Brugmansia sanguinea

Lasă un comentariu