Diospyros virginiana – Persimonul American – 59 lei

diospyros-virginianaVindem Diospyros virginiana – Persimonul American ,  în ghiveci de 0,5 litri, la 65 cm- Preţ: 59 lei

Disponibilitate: In stoc .

Diospyros virginiana este orginar din America de Nord. Crește cu rapiditate în primii ani, iar odată ce începe să rodească va continua creșterea moderat. În habitatele lor native, copacii pot ajunge la o înălțime de 22 m, dar în alte condiții înălțimea maximă e de 15 m. Copacul va crește bine într-un sol afânat, nisipos și bine drenat, dar va crește și în solurile mai bogate din sud. Vara, această specie va produce flori frumos mirositoare, și femele și de parte bărbătească. Soiurile cu fructe fără sâmbure nu vor avea nevoie de polenizare încrucișată.

Copacul nu trebuie să aibă alte plante în jur pe un perimetru de trei, patru metri. Plantele au o rădăcină lungă și ramificată și va fi dificil de transplantat.

La primele recolte câteva fructe vor începe să cadă, fenomenul fiind normal și necesar pentru eliberarea crengilor de greutatea fructelor.

Fructul e mai mic decât fructul de la kaki (Persimonul Oriental), dar Persimmonul American supraviețuiește și aduce fructul la coacere mai la nord decât soiurile de kaki care sunt disponibile. Rezistă până la -35 grade Celsius, nu ca și kaki care rezistă doar până la -17 grade. Fructul este rotund sau oval și de obicei are o culoare portocalie-gălbuie și câteodată albăstruie. Fructul are diametrul între 2 și 6 cm, ca și o roșie mică, este folosit la diferite feluri de mâncare și desert.   Fructul la Persimmonul American este mai moale și mai uscat decât kaki, cu un gust mai intens, ceva asemănător cu o caisă uscată dar umedă peste care s-a dat cu miere.

Se trimit in orice locatie din tara prin intermediul Postei Romane, in conditii de maxima siguranta. Plata se face in sistem ramburs la ridicarea coletului. Pret 59 lei/buc (+ 17 lei cheltuieli cu ambalarea si livrarea prin Posta Română).

COMANDA/REZERVA ONLINE acest produs. Sau trimite un e-mail cu datele tale de contact (nume,adresa,mobil) la comandaplante@gmail.com sau suna la tel  0742.57.31.60.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s