DISPONIBIL ZMEUR DE VARA WILLAMETTE!

 ZMEUR WILLAMETTE

Origine: Este un soi de origine americana, fiind unul dintre cele mai important soi cultivat pe teritoriul Europei dar si în alte tări.

 

mur willamatte   Este un soi timpuriu, cu fructe mari. Poate fructifica de două ori pe an, a doua fructificare fiind la sfârşitul lunii august/început de septembrie. Lăstarii sunt rezistenţi la boli. Fructele tari de formă conică au culoarea roşu deschis, se culeg uşor, sunt foarte aromate. Are o capacitate foarte mare de productie pe plantă si pe unitatea de suprafată poate produce până la 10-15 t/ha.

   Iarna rezistă până la -20-25⁰C, cu condiția să fie protejat de vânturi puternice și să existe pătură de zăpadă. În unele cazuri suferă la căldurile mari din perioada verii. Preferă expozițiile însorite, fructele vor fii mai dulci și aromate.

151180_jpg_89593_406_488Crește bine în zonele colinare, necesită precipitații în lunile iunie-august. Nu suportă apa stagnantă. Zmeurul necesită sol reavăn, permeabil, fertil, bine aerisit (nisipo-lutos), ușor acid. Soiurile noastre sunt potrivite și pentru creșterea pe spalier și pentru formarea gardurilor vii fructifere.

Plantarea:
Distanța de plantare: 30-40 cm, între rânduri 120-150 cm. Dimensiunea gropii: 40/40/40 cm.
Fertilizare, irigare:
Înainte de plantare solul se îmbunătățește cu îngrășăminte organice, mraniță. Cultura se irigă în perioadele uscate (mai ales primăvara).
Tăieri de rodire: 
La sfârșitul verii dintre lăstarii crescuți de la bază se lasă 4-5 mai puternici, restul și lăstarii care au fructificat se taie de la bază. După recoltare este recomandat să aplicați îngrășăminte. Tăieri la soiurile remontante: se taie doar lăstari care au rodit.

Este un soi cu rezistenta ridicat la boli si ger si astfel se adaptează bine în toate zonele din tara noastră.

himbeere_willamette_40-60_freiland_rubus_idaeus_dro   *Disponibil –  Pret: 19 lei (3 buc radacina nuda).
Pepiniera Plantemania face rezervari pentru acest soi de zmeur la numarul de telefon 0742.573.160, accesand pagina noastrawww.plantemania.ro sau prin email comandaplante@gmail.com.

 

De Teddy

Lasă un comentariu