CORN – ” CORNUS MAS” PRET 16 LEI

nDSC_0006Vindem Corn – Cornul mas in ghiveci de 2l cu inaltimea de 60 cm. Pret 16 lei.

Disponibilitate. In stoc.

Este originar din centrul Europei. Devine foarte decorativ la inceputul primaverii, cand din boboci apar in abundenta flori mici si galbene. Fructele, drupe rosii, se consuma.Cornul este  un arbust ce poate fi condus si ca un mic arbore, prin suprimarea lastarilor si ramificatiilor pana la un anumit nivel. Creste repede si ajunge la inaltimea de 5-8 metri. Fructele sunt comestibile, si au gust astringent cand sunt consumate proaspete. De aceea se folosesc mai ales gatite, avand o aroma acida, descrisa ca un amestec de merisoare si visine sunt folosite mai ales la producerea gemului, la pregatirea sosurilor, similare sosului de merisoare, fiind curatate de samburi si fierte cu zahar si portocale. Pot fi de asemenea consumate uscate. In Armenia, fructul este folosit la distilarea votcii. In Turcia este consumat cu sare in timpul verii. Fructele se coc spre sfarsitul verii si seamana cu fructele coapte de cafea. In Romania, fructele se folosesc la obtinerea de coronata, o bautura alcolica preparata din coarne fermentate cu zahar si alcool.

Se trimit in orice locatie din tara prin intermediul Postei Romane, in conditii de maxima siguranta. Plata se face in sistem ramburs la ridicarea coletului. Pret 16 lei/buc (+ 15 lei livrarea prin Poșta Română).

COMANDA/REZERVA ONLINE acest produs. Sau trimite un e-mail cu datele tale de contact (nume,adresa,mobil) la comandaplante@gmail.com sau suna la tel  0742.57.31.60.

Reclame