MIGDALUL COMUN – AMYGDALUS COMMUNIS ”TUONO” PRET 64 LEI

MandulaTuonoVindem Migdali cu inaltimea de 140-200 cm. Pret 64 lei

Disponibilitate. In stoc.

Migdalul este originar din Asia Mica, Iran, Siria si Africa de nord, unde creste si astazi in salbaticie, sub forma de palcuri. Cu timpul, s-a extins in zona mediteraneana si a Marii Negre.

Tulpina are un ritm intens de crestere in primii ani dupa plantare. Creste pana la 6-12 m, cu o mare capacitate de ramificare. In tinerete formeaza foarte usor lastari anticipati, sub greutatea carora ramurile de semischelet se apleaca formand arcade. Pe ramuri se gasesc muguri floriferi si vegetativi dispusi de obicei in grupuri, destul de apropiate datorita internodurilor scurte.

Migdalul da rezultate bune in zonele cu temperaturi medii anuale de 10,5-12°C si o medie pe perioada de vegetatie de 17-18°C. Infloritul incepe cand temperatura medie a aerului se mentine peste 8-10°C timp de 6-7 zile, dar temperatura optima pentru legarea fructelor este de 11-13°C. Este rezistent la temperaturile ridicate din vara, la seceta si la temperaturile negative din timpul iernii (-22-24°C), daca acestea survin in faza repausului profund. Rezistenta la frig scade pe masura ce pomii se apropie de pornirea in vegetatie. Florile deschise sunt distruse la -2°C, iar fructele legate nu rezista daca temperatura scade sub -1,5°C.

Fata de apa are pretentii reduse, poate valorifica bine zonele cu 400-450 mm precipitatii anual. Nu suporta excesul de apa din sol nici de scurta durata.

In privinta solului, migdalul nu este pretentios. Poate valorifica solurile uscate, sarace, pietroase si bogate in calcar.

Se trimit in orice locatie din tara prin intermediul Postei Romane, in conditii de maxima siguranta. Plata se face in sistem ramburs la ridicarea coletului. Pret 64 lei/buc (+ 17 lei livrarea prin Poșta Română).

COMANDA/REZERVA ONLINE acest produs. Sau trimite un e-mail cu datele tale de contact (nume,adresa,mobil) la comandaplante@gmail.com sau suna la tel  0742.57.31.60.

Anunțuri