Aspidistra elatior

Aspidistra elatiorAspidistra

Alte denumiri: Palmierul pantofarului, Pana cocoșului

Proveniență: Pădurile montane umbroase din Japonia și China

Familia: Convallariaceae

Descrierea plantei: Această plantă nepretențioasă este ușor de îngrijit. Plantă rezistentă cu rădăcini dese și cu frunze mari, lucioase, de culoare verde-închis, cu o textură asemănătoare pielii și codițe lungi. Florile sale în formă de clopoțel, de culoare crem cu interior maro, apar foarte rar, la nivelul solului. Crește foarte dreaptă. Are frunze până la 80 cm înălțime și 10 cm lățime.

Utilizare: Plantă decorativă prin frunze, cu formă sculpturală, pentru interior, seră sau solariu. În verande, scări de bloc, ea nefiind o plantă pretențioasă.

Amplasare și lumină: Tolerează un loc umbrit până la soare filtrat. Nu o țineți în soare direct.

Interval de temperaturi: Răcoare mai ales în timpul iernii. Nu tolerează temperaturi sub 7 grade Celsius

Udare: Udați regulat de primăvara până toamna, lăsând pământul să se usuce ușor între două udări. Udați mai puțin în timpul iernii, când planta trebuie ținută într-un loc răcoros. Tolerează aerul uscat.

Îngrășământ: Aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot o dată la două săptămâni, de primăvara până toamna. În restul anului nu trebuie hrănită.

Recomandări speciale: Replantați numai atunci când este necesar, de obicei o dată la trei sau patru ani, la începutul primăverii.

Alte specii: Soiul Variegata are de-a lungul frunzelor dungi de culoare alb-crem.

Boli și dăunători: Păduchi lânoși, păduchi țestoși și păianjeni roșii.

Înmulțire: Prin divizarea plantei în timpul primăverii.

Lasă un comentariu